Kolapaj med grädde och flingsalt
Kolapaj med grädde och flingsalt
6 ingredienser
40 m
Krispig botten med brynt smör, en söt kolasås och ett fluffigt täcke av len grädde gör den här pajen oslagbar! Toppa med lingon och det blir en riktigt julig dessert.
Tips! Karamelliserad kondenserad mjölk finns att köpa färdig. Vill man göra själv köper man sötad kondenserad mjölk och kokar hela burken i en kastrull med vatten. Se till att burken är täckt med vatten hela tiden. Burken ska koka i 2 timmar. Låt svalna innan du öppnar burken.
Ingredienser
- 200 g digestivekex (eller pepparkakor)
- 100 g smör
- 1 krm flingsalt
- 1 burk dulce de leche (dulce de leche) [á 397 g]
- 2,5 dl vispgrädde
- lingon, frysta
Gör så här
- Krossa kexen genom att kör dem i en matberedare, eller banka sönder dem liggande i en plastpåse med en kavel.
- Bryn smöret.
- Blanda smör, salt och kexsmulor och tryck ut i en springform.
- Ställ i frysen i 20 minuter.
- Bred ut dulce de leche över kexbotten.
- Vispa grädden lätt och fluffig och bred den över kolan.
- Strö på frysta lingon och servera!