Vegetarisk förrätt med gröna ärtor och mynta

koket.se
Vegetarisk förrätt med gröna ärtor och mynta
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Vegetarisk förrätt med gröna ärtor och mynta

10 ingredienser

Bruschetta med gröna ärtor eller bönor, mynta och pecorino. Perfekt som en riktigt god förrätt eller lättare lunch.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 3 dl sojabönor, utan skal (eller skalade bondbönor eller gröna ärtor)
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl pecorinoost, riven
  • 1 dl färska myntablad, plockade
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten

Gör så här

  1. Slå lite vatten i botten av en kastrull så det blir varm och slå på bönorna så de hettas upp. Se till att bönorna inte har något hölje på sig, pilla bort det innan de går i kastrullen.
  2. Hacka myntan fint. Rosta sedan varje brödskiva i en het panna utan fett så de får lite färg.
  3. Blanda myntan och riven ost med bönorna, ta av från värmen och fortsätt med olivolja. Krossa bönorna med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ta varje rostad brödskiva och gnid in med en vitlöksklyfta. Lägg på bönröran och toppa med nyriven ost och några blad mynta.