Låtsashummersoppa

4 röster
45 m
4-6
Låtsashummersoppa
Foto: Johanna Åkerberg Kassel

Receptet är ur boken

10 anledningar att inte bjuda hem folk,

The Book Affair.


10 anledningar att inte bjuda hem folk_bokomslag_01

”En extra bonus är att den här falska hummersoppan inte bara räcker till den här middagen, utan även till en middag till, och på den tredje dagen kan du ta det som blir över och använda som en jättegod pastasås.” /Martina Haag


Visa mer
45 m
4-6

Du behöver

  • 500 g morötter
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 fänkål, liten
  • 1 gul lök, stor
  • 5 msk smör
  • 1 tsk paprikapulver, milt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 burk tomater, krossade
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk timjan, torkad
  • 2 lagerblad
  • 2 msk hummerfond, koncentrerad
  • 2 tsk sambal oelek
  • 5 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala morötterna och skär dem i mindre bitar.
  2. Skrubba citronen noga så du får bort all besprutning och torka med en handduk – när den är blöt kan den vara svår att riva.
  3. Skär bort roten på fänkålen. Skala löken, hacka den och fänkålen och bryn i rikligt med smör i en gryta. Tillsätt paprikapulver och pressa i vitlök.
  4. Lägg i morötter, krossade tomater och tomatpuré. Tillsätt timjan, lagerblad, hummerfond, sambal oelek och rivet citronskal. Späd med vatten och låt koka cirka 20 minuter.
  5. Ta bort lagerbladen och mixa soppan alldeles slät. Häll i grädden.
  6. Smaka av med salt och späd soppan med vatten om den är för tjock. Koka upp och servera.
18 september 2019

Laddar fler recept...