Tryffelpasta med champagne, svamp och pinjenötter

Tryffelpasta med champagne, svamp och pinjenötter
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Tryffelpasta med champagne, svamp och pinjenötter

45

9 steg att laga

14 ingredienser

Lyxig pastarätt med flera sorters svamp i en gräddig sås med champagne i som du gör på under 30 minuter. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g linguine
  • ca 50 g pinjenötter
  • 500 g blandad svamp, t ex shitake, ostronskivling, skogschampinjon
  • 1 silverlök
  • 25 g smör
  • 2 dl champagne
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 kruka färsk dragon
  • 1 ask krasse
  • tryffelolja, några droppar
  • 75 g parmesanost, till servering
  • neutral olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg åt sidan.
  2. Riv svampen och stek den först i torr panna. Tillsätt olja när den fått färg och stek ytterligare några minuter.
  3. Skala och finhacka silverlöken. Tillsätt löken och smöret till svampen. Fortsätt steka.
  4. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  5. Tillsätt champagne till svampen och låt koka in någon minut. Tillsätt sedan grädde och låt allt koka ihop.
  6. Hacka dragon grovt.
  7. Häll av pastan och rör ned den i svampsåsen. Tillsätt dragonen och blanda runt.
  8. Servera med tryffelolja, riven parmesan, pinjenötter och krasse.
  9. Glöm inte att matsortera skal från lök och rester från svampen för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga tryffelpasta. /Köket-redaktionen