Tryffelpasta med champagne, svamp och pinjenötter

18 röster
4
Tryffelpasta med champagne, svamp och pinjenötter
Foto: TV4

Lyxig pastarätt med flera sorters svamp i en gräddig sås med champagne i som du gör på under 30 minuter. 

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g linguine
  • ca 50 g pinjenötter
  • 500 g blandad svamp, t ex shitake, ostronskivling, skogschampinjon
  • 1 silverlök
  • 25 g smör
  • 2 dl champagne
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 kruka färsk dragon
  • 1 ask krasse
  • tryffelolja, några droppar
  • 75 g parmesanost, till servering
  • neutral olja, till stekning
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg åt sidan.
  2. Riv svampen och stek den först i torr panna. Tillsätt olja när den fått färg och stek ytterligare några minuter.
  3. Skala och finhacka silverlöken. Tillsätt löken och smöret till svampen. Fortsätt steka.
  4. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  5. Tillsätt champagne till svampen och låt koka in någon minut. Tillsätt sedan grädde och låt allt koka ihop.
  6. Hacka dragon grovt.
  7. Häll av pastan och rör ned den i svampsåsen. Tillsätt dragonen och blanda runt.
  8. Servera med tryffelolja, riven parmesan, pinjenötter och krasse.
  9. Glöm inte att matsortera skal från lök och rester från svampen för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga tryffelpasta. /Köket-redaktionen

Laddar fler recept...