Marcus Samuelsson

Marcus Samuelsson
Foto: Scanpix

Marcus Samuelsson är en av våra mest kända kockar, också internationellt. Han driver två populära krogar i New York, Aquavit är väl den mest kända. Där serverar han det bästa ur det svenska och nordiska köket, men han har också ett brinnande intresse för etnisk mat. Framförallt det afrikanska köket som han skrivit om i sin bok ”The soul of a new cuisine”.

Trots att han är relativt ung har han hunnit med mer än betydligt äldre kollegor. 2005 blev han professor vid Restauranghögskolan i Umeå och han är FN-organet Unicefs matambassadör, vilket bland annat innebär att han håller matkurser i sitt ursprungsland Etiopien.


Läs vår intervju med Marcus Samuelsson här!
Visa mer

Visar recept: Marcus Samuelsson

Det här brödet är ett av kärnrecepten på Red Rooster. Vi har till och med en person som bakar allt vårt majsbröd, Charles Webb, f.d. dansade på Alvin Ailey, är mannen som ruvar på våra hemligheter. Jag  visste från början hur jag ville att brödet skulle smaka, men vi fortsätter att meka med och ändra receptet. Den här versionen är väldigt saftig, nästan som vaniljkräm i konsistensen. Brödet håller i 4 dagar, men skiva gärna upp det, paketera och frys in. /Marcus