Kryddig äggsallad
Kryddig äggsallad
14 ingredienser
En god sallad som går snabbt att slänga ihop.
Ingredienser
- 6 ägg, hårdkokta och delade på fyra
- 0,5 dl osaltade jordnötter
- 2 tomater, tärnade
- 1 romansallad
- 2 rödlökar, skivade
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 1 röd chilifrukt, finhackad
- 1,5 tsk chilikrydda
- 1 msk koriander, grovhackad
- 1 msk soja
- 1 limefrukt, saft
- olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Stek de hackade jordnötterna i lite olivolja. Tillsätt vitlök och färsk chili när nötterna blivit gyllene och stek ytterligare ca 5 min på låg värme.
- Blanda försiktigt ägg, tomat och rödlök med soja, limesaft och ca 2 msk olivolja. Smaka av med chilikrydda, salt och peppar. Vänd ner koriander och nötter.
- Vänd runt salladsblad med lite olivolja och flingsalt.
- Lägg salladsbladen i botten och toppa sedan med äggblandningen.
- Servera gärna med ett ljust surdegsbröd.