Torskrygg med krämig äggula
Torskrygg med krämig äggula
21 ingredienser
Ingredienser
Torskrygg
- 4 bitar torskrygg med skinn (à 160 g)
- 3 msk rapsolja
- 1 msk smör
- salt
- vitpeppar
Krämig äggula
- 4 ägg
Pepparrotsås
- 1 schalottenlök, finhackad
- 2 klyftor vitlök, finhackad
- 1 bit pepparrot (liten bit), skuren i småbitar
- 2 msk matolja
- 1 dl vitt vin
- 4 dl musselbuljong
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 msk dill, hackad
- salt
- vitpeppar
Dillkokt potatis
- 400 g delikatesspotatis
- 6 dillkvistar
- salt
- 2 msk smör, att steka i
Gör så här
Torskrygg
- Salta och peppra fisken på båda sidor.
- Stek fisken i varm panna på skinnsidan tills skinnet är gyllenbrunt och krispigt.
- Vänd och stek på köttsidan tills fisken är klar.
Krämig äggula
- Löskoka äggen och ta bort all äggvita.
Pepparrotsås
- Fräs schalottenlök, vitlök och pepparrot i lite matolja.
- Häll i vitvinet och musselbuljongen, reducera till hälften och tillsätt grädde och mjölk, reducera 1/3.
- Smaksätt med salt och peppar.
- Avsluta med den hackade dillen.
Dillkokt potatis
- Koka potatisen i saltat vatten med dill tills den är genomkokt.
- Häll av vattnet och dela potatisen i hälften, stek dessa i lite smör tills de är gyllenbruna.
- Riv lite färsk pepparrot på toppen när det serveras.