Wasabi- och sesamnudelsoppa med lax

Wasabi- och sesamnudelsoppa med lax
Foto: TV4
Marcus Samuelsson
Marcus Samuelsson

Wasabi- och sesamnudelsoppa med lax

15 ingredienser

Äggnudlar med wasabi och sesam som serveras med lax och koriander.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Nudelsoppa

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 schalottenlökar, skivade
  • 100 g shiitakesvamp, skivad
  • 1 tsk ingefära
  • 2 msk matolja
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 125 g äggnudlar
  • 1 limefrukt, saften av
  • 4 salladslökar, skivad
  • 1 avokado, tärnade
  • 0,5 tsk salt
  • 400 g laxfilé utan skinn (benfri)
  • 1 msk wasabi- och sesamkrydda

Garnering

  • färsk koriander

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Fräs schalottenlök, shiitakesvamp och ingefära i olja.
  2. Tillsätt kokosmjölk, vatten och nudlar.
  3. Låt koka tills det är al dente och sätt åt sidan.
  4. Tillsätt avokado, vårlök, pressad limejuice och salt.
  5. Stek lax bitar med wasabi- och sesamkryddblandningen i några minuter.
  6. Lägg upp nudlar i en skål och toppa med lax, garnera med färsk koriander.