Grillad burgare
Grillad burgare
16 ingredienser
Ingredienser
Hamburgare
- 800 g nötkött
- 0,5 dl olivolja
- 1 tsk salt
- 1 msk anchochili
- 2 tsk senap
- 8 hamburgerbröd
- 8 isbergssallad, blad
- 2 röda spanskpeppar, delade på längden (skrapa ur kärnhuset om du vill ha en mildare variant)
- 2 tomater, skivade
- 1 rödlök, skivad
- 2 inlagda gurkor, skivade på längden
Chili- och limeketchup
- 3 klyftor vitlök, pressade
- 0,75 msk limefrukt
- 0,75 msk chilifrukt
- 2 msk olivolja
- 1,5 dl ketchup
Gör så här
Hamburgare
- Blanda nötfärs, olja, salt, peppar, chili, lime och senap.
- Forma till 8 hamburgare.
- Placera hamburgarna på grillen eller i stekpannan och stek i 4 minuter på varje sida.
- Grilla brödet i cirka 30 sekunder.
- Bred chili, lime och ketchup på brödet och lägg på tomater, sallad, lök och hamburgare.
Chili lime ketchup
- Fräs vitlök, chili och lime.
- Krydda i olivolja, låt kallna.
- Tillsätt ketchup och rör om.
- Servera med inlagd gurka.