Dumplings med köttfärs
Dumplings med köttfärs
15 ingredienser
Goda och enkla knyten.
Ingredienser
Fyllning:
- 100 g fläskfärs
- 100 g nötfärs
- salt
- 2 tsk soja
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 1 tsk chilisås
- 1 tsk senap
- 1 msk mynta, finhackad
Dipsås:
- 2 msk olivolja
- 1,25 dl vatten
- 3 msk soja
- 2 salladslökar, finskurna
Dumplings:
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 dl varmt vatten (inte kokhett)
- salt
Gör så här
- Börja med att blanda ihop mjöl och salt till degen. Gör en grop i mjölet och tillsätt det ljumma vattnet i omgångar. Arbeta in för hand och knåda till en smidig deg. Rulla in degen i en fuktig, ren kökshandduk och låt vila i 45 minuter.
- Blanda färsen till fyllningen väl i en bunke. Tillsätt salt, soja, vitlök, chilisås och senap och rör ihop. Salta och peppra. Bryn färsen i en stekpanna 3--4 minuter, ställ åt sidan och låt svalna.
- Skär degen i 2 cm stora bitar, forma till små bollar. Kavla ut varje bit till en tunn rundel och lägg ½ matsked fyllning på varje bit. Vik ihop degen och nyp ihop kanterna. Doppa en gaffel i lite vatten och tryck ihop kanterna ordentligt.
- Stek degknytena i olivolja i stekpanna under lock. Vänd dem efter 2 minuter och tillsätt vatten. Låt det småputtra i 6 minuter, tillsätt soja och lök.
- Dippa gyozan i sojasås