Clubsandwich med gravlax
Clubsandwich med gravlax
11 ingredienser
Marcus Samuelssons egenpatenterade clubsandwich för härliga somrar.
Den gravade laxen kan ersättas med rökt lax, det blir lika läckert.
Ingredienser
- 8 skivor gravad lax
- 12 skivor fullkornsbröd, rostade
- 2,5 dl isbergssallad, riven eller strimlad
- 2 avokado, halverade
- 2 limefrukter, saft
- 0,5 rödlök, finhackad
- 1 tomat, skalad, urkärnad och finhackad
- 1 jalapeño, urkärnad och finhackad
- 1 msk färsk koriander, finhackad
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Börja med guacamolen: Lägg avokadohalvorna i en medelstor skål och mosa dem med en gaffel.Tillsätt limesaft, lök, tomat, jalapeño och koriander. Blanda allt väl. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ihop sandwicharna: Bred ett lager guacamole på 8 brödskivor.
- Lägg en skiva lax på 4 av dem och fördela hälften av isbergssallaten ovanpå.
- Täck med de återstående 4 guacamolebredda brödskivorna.
- Fortsätt med ännu ett lager gravlax och sedan salladen. Lägg på de 4 sista rostade brödskivorna. Stick igenom fyra tandpetare i varje clubsandwich så att fyllningen hålls på plats och skär sandwicharna med en vass kniv i fyra delar.