Grilled Flatbread
Grilled Flatbread
10 ingredienser
Ingredienser
Recept pizzadeg
- 550 g vetemjöl
- 300 g vatten
- 6 g salt
- 6 g strösocker
- 5 g torrjäst
Topping
- 200 g förkokt, finstrimlad fänkål
- 16 pilgrimsmusslor, halstrade, delade 2 gånger horisontellt
- 100 g riven mozzarella (av god kvalitet)
- färsk oregano
- färsk dill
Gör så här
Pizzadeg
- Kör i degblandare i ca 15 minuter.
- Täck över och låt jäsa 1 dygn i kylen.
Topping
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Väg upp 100g bitar och kavla ut med lite mjöl.
- Baka av bottnarna på en ugnsplåt i ca 5 minuter.
- Ta ut och låt svalna. Moment kan göras några timmar i förväg om man vill.
Vid servering
- Sätt ugnen på 275 grader och sätt in ugnsplåtarna.
- Fördela pilgrimsmusslorna, fänkålen och osten på brödet.
- Lägg in i ugnen på de varma plåtarna och gratinera i 3-5 minuter.
- Garnera med de färska örterna och färskmalen svartpeppar. Ringla gärna över lite god kallpressad olivolja också.