Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Cheddar croquettes
Cheddar croquettes
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Marcus Samuelsson
Från:
Nyhetsmorgon
16
ingredienser
Ingredienser
stycken
potatis
1000 g potatis, skalad och försiktigt kokt
60 g äggula
25 g potatismjöl
40 g salladslök, strimlad
25 g smör, brynt
3 g salt
Fyllning
500 g cheddarost, lagrad, riven
250 g manchegoost, ost, riven
300 g färskost
160 g ramslöksolja
salt
peppar
Panering
vetemjöl
äggula
pankoströbröd
olja
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Potatis
Låt den kokta potatisen torka ut ordentligt så att den inte har något vatten kvar.
Blanda med övriga ingredienser till en homogen smet. Låt svalna.
Fyllning
Blanda allt och forma till bollar ca 6 g.
Gör bollar av potatissmeten med ostmassan i mitten. Panera i mjöl, äggula och panko.
Fritera i olja på 170 grader tills kroketten antar en gyllene färg.
Servera med valfri chark. Förslagsvis en härlig coppa och tryffelsalami.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut