Harlem Chowder med hummer
Harlem Chowder med hummer
20 ingredienser
Ingredienser
Grunden
- 1 kg tomat på burk
- 150 g vitt vin
- 200 g schalottenlök, hackad
- 20 g vitlök, hackad
- 100 g Brunoise på morot
- 30 g citrongräs
- 15 g färsk dill
- 15 g färsk persilja
- 10 g färsk dragon
- 30 g rapsolja
- 2 lagerblad
- 10 g mangopulver
- 250 g vatten
- salt
Övriga ingredienser
- 1 kg färska blåmusslor, rensade och sköljda [1 nät]
- 1 kg hjärtmusslor (färska) [1 nät]
- 1 färsk hummer, kluven, klorna delade i 2 bitar, stjärten i 4 bitar
- 2 kokta majskolvar, delade i mindre bitar
- 8 potatisar, delade och kokta
- 4 skivor surdegsbröd
Gör så här
- Fräs löken, vitlöken och morötterna i oljan.
- Slå på vitt vin, tomater, vatten och de färska kryddorna. Låt sjuda i cirka 15-20 minuter.
- Lyft upp kryddorna och smaksätt soppan med mangopulver och salt.
- Lägg i musslor, hummer, majs och potatis och koka 5-10 minuter alternativt till hummern är klar.
- Gnid in brödet med olivolja och en vitlöksklyfta, grilla på båda sidor och salta och peppra