Chokladbakelse
Chokladbakelse
9 ingredienser
25 min
De här små, söta bakelserna ska vara riktigt kladdiga i mitten. Baka och servera dem direkt i espressokoppar och överraska till kaffet.
Ingredienser
- 200 g mörk choklad (med hög kakaohalt)
- 200 g smör, i tärningar
- 3 msk strösocker
- 0,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 4 äggulor
- 4 ägg
- 12 ugnståliga espressokoppar
- smör och lite mjöl till kopparna
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla espressokopparna.
- Hacka chokladen och lägg den i en skål tillsammans med smöret. Hetta upp vatten i en kastrull och ställ skålen över vattenbadet. Låt chokladen smälta. (Se upp så att det inte blir för varmt.)
- Rör ner sockret i chokladen. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten och rör om.
- Vänd ner äggulor och ägg. Se upp med värmen så att äggen inte stelnar.
- Fyll kopparna till tre fjärdedelar med smeten. Ställ dem på en plåt och grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter. Bakelserna ska vara kladdiga i mitten när de är färdiga.