Kockarnas knep

Lär dig laga mat som proffsen

Här hittar du matlagningsteknikerna som Sveriges kockelit använder, smarta food hacks och Se & gör, kökets egna steg för steg-filmer. Kolla in proffsens tips och bli en bättre hemmakock!

Bli en bättre hemmakock

Laga efter kockarnas recept

Fler tips!

  • vinglas

    Mat & dryck

    Här tipsar sommeliern Maya Samuelsson om vad du ska dricka för gott till maten. Allt från öl, vin till alkoholfritt.
  • Paolo Roberto kurs risotto

    Så lyckas du med risotton

    Paolo Roberto lär dig knepen för att få den godaste och krämigaste risotton.
    Presenteras av Kökets kurser
  • Tommys majonnäs

    7 såsklassiker

    De flesta håller med om att såsen är den viktigaste komponenten på tallriken. Bli en mästare på klassiska såser och du kommer alltid imponera i köket!
  • Så-grillar-du-kalkon-glaze

    Marinadguiden - rätt marinad till rätt kött

    Vad är skillnaden på en glaze och en marinad? Och vad menar man med en rub? Måste man marinera köttet? Frågorna är många till den perfekta köttbiten. Här kommer svaren!
  • Vad är en saltsten_header

    Vad är en saltsten?

    Varför ska du tillaga maten på en saltsten? Hur smakar det och vad ger det för fördelar vid matlagningen?
    Här reder vi ut alla frågetecken!
    Presenteras av Kökets butik

Populära recept från Kockarnas kamp

Bättre bakverk!

Smarta tips & trix

Fler tips!