Tommys majonnäs

Slå sås som en stjärnkock – här är 7 såsklassiker

De flesta håller med om att såsen är den viktigaste komponenten på tallriken. Bli en mästare på klassiska såser och du kommer alltid imponera i köket!

En riktigt god sås lyfter måltiden till en helt ny nivå. Från mustig rödvinssås till len gräddsås, här är 7 såser du vill lära dig! Titta på klippen för att se steg för steg hur kockarna gör för att lyckas.

En klassisk rödvinssås

En klassisk rödvinssås är alltid ett säkert kort till köttet och finmiddagen!

Tommy Myllymäki visar steg för steg hur du gör för att få den helt perfekt.

Till fisk - beurre blanc eller vitvinssås

En klassisk smörsås (beurre blanc) eller en fin vitvinssås tar fiskrätterna från vardagsmat till lyxmiddag. Lär dig knepen och vilken fisk som helst blir succé.

Så här slår du beurre blanc som Tommy Myllymäki!

Eller gör en skummad vitvinssås till torskryggen som Tom Sjöstedt!

Våga göra egen bearnaise

Bemästra bearnasiesåsen och du blir gästernas bästa vän! Lär dig den perfekta grunden och ge dig sen på några smaksättningar. Gräslök, brynt smör eller kanske chili?

Gör en riktigt bra bearnaise! >>

Sås på bara en ingrediens - brynt smör!

Ja, brynt smör räknas som en sås! Dessutom passar det till nästan allt och finns nästan alltid hemma. Häll över fisken, på sparrisen, i bakverk eller på salladen.

Såhär bryner du smör till perfektion!

Krämig och härlig hollandaise

Hollandaisesås, det självklara valet till egg benedict eller vit sparris och såklart en utmärkt sås till fisk. Har du smör, ägg och citron hemma är du alltid halvvägs till en lyxigt god måltid!

Såhär lyckas du med hollandaise!

Gör en ljuvligt len gräddsås till klassikerna

Söndagsstek, oxjärpar, små fina köttbullar eller en mör fläskfilé - de här klassiska rätterna förtjänar en mästerlig gräddsås!

Testa Tom Sjöstedts gräddsås till oxjärpar med picklade vinbär!

Majonnäs, kanske den mest användbara såsen

Majonnäs går att smaksätta med chili, soja, örter, miso, citrus, vad som helst! Lär dig slå en grym bas och du är på helt rätt väg.

Slå majonnäs som Tommy Myllymäki!