Stekt abborre med smörslungad spetskål

Kockarnas hemliga knep - så lagar du mat som på restaurang

Här är 7 bra kockknep som du kan sno för att ge din mat mer restaurangfeeling i både smak och presentation. Sätt igång att imponera!

Brynt smör, fryst smör, friterade grönsaker och picklade grönsaker. Det gäller att hitta den där perfekta kontrasten i smak och textur på tallriken. Här några enkla kockknep som gör dig till en mästerkock i hemmaköket!

Ha brynt smör på (nästan) allt!

Nötigt, gyllene och alldeles underbart i smaken! Brynt smör förhöjer nästan alla måltider vare sig det handlar om i bakverk, på fisken eller över grönsakerna.

Se & gör brynt smör >>

Använd en och samma råvara på olika sätt

Råriven, till puré, friterad och picklad! Använd samma råvara som en variation i samma rätt och du kan verkligen imponera! Den här rätten ger en härlig kontrast i textur där sparris serveras som kokt, råhyvlad och som skum.

Torskflakes med äggkräm och variation på grön sparris >>

Garnera med ett perfekt pocherat ägg

Bli expert på att pochera ägg! Lägg ett pocherat ägg över en smörgås, sallad eller en lyxig pastarätt och låt den krämiga äggulan rinna ut. Ljuvligt gott och imponerande!

Se & gör pocherat ägg >>

Strössla, toppa och garnera

Gör en riktigt snygg finish på maten! Strössla över massor med färska örter, krasse, hackade nötter eller några brödkrutonger.

Se & gör brödkrutonger här  >>

Pickla! (mer än bara rödlök)

Det mesta går att pickla, inte bara rödlök! Det ger en härlig syra till många rätter. Här får du tips och recept >>

Frys smör eller fetaost och riv över maten

Om du fryser smör eller mjuka ostar, som fetaost, går det enkelt att riva och få snyggt fördelat över hela rätten. Du kan smaksätta smöret med det mesta, välj något som passar rätten bäst. Testa till exempel: Oxfilé med rotsellerpuré och rivet hasselnötssmör >>