Pochera ägg - se & gör

POPULÄRT
Pochera ägg - se & görNY
Foto: Cecilia Möller
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Pochera ägg - se & gör

3 ingredienser

Lisa Lemke visar hur du pocherar ägg. Lyxigt gott på brunchmackan eller i en sallad.

Sugen på en god hollandaisesås till ditt pocherade ägg? Här visar Tommy Myllymäki hur du slår en perfekt hollandaise.

logo
Lisa Lemke 2016

Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 4 ägg
  • vatten
  • 2 msk ättiksprit 12 %

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka upp vatten i en rymlig kastrull.
  2. Blanda ättikssprit och vatten en skål. Knäck äggen i skålen.
  3. Stäng av plattan med kokande vatten.
  4. Stjälp ner äggen och ättiksvattnet i kastrullen och låt dra i cirka 3 minuter. Skaka lite på kastrullen under tiden så att ägget inte fastnar i botten.
  5. Ta därefter upp ägget med en hålslev och lägg upp på flat tallrik.