Pochera ägg - se & gör

62 röster
Pochera ägg - se & görNY
Foto: Cecilia Möller

Lisa Lemke visar hur du pocherar ägg. Lyxigt gott på brunchmackan eller i en sallad.

Sugen på en god hollandaisesås till ditt pocherade ägg? Här visar Tommy Myllymäki hur du slår en perfekt hollandaise.

Visa mer

Du behöver

  • 4 ägg
  • vatten
  • 2 msk ättikssprit (12 %)

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en rymlig kastrull.
  2. Blanda ättikssprit och vatten en skål. Knäck äggen i skålen.
  3. Stäng av plattan med kokande vatten.
  4. Stjälp ner äggen och ättiksvattnet i kastrullen och låt dra i cirka 3 minuter. Skaka lite på kastrullen under tiden så att ägget inte fastnar i botten.
  5. Ta därefter upp ägget med en hålslev och lägg upp på flat tallrik.
12 juli 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept