Picklad rödlök och andra grönsaker som går att lägga in

Att pickla eller syra grönsaker och frukt blir allt mer populärt. De flesta av oss har testat klassikern picklad rödlök, men visste du att det även går att pickla rabarber, betor och fänkål?

Faktum är att i princip alla grönsaker, frukter och bär går att lägga in. Det är bara din fantasi (och storlek på kylen) som sätter gränserna. Nedan hittar du flera goda recept att testa!

Så gör du en ​1-2-3-lag

Det vanligaste är att använda en klassisk 1-2-3-lag när man picklar grönsaker. Den gör du enkelt genom att koka ihop 1 del ättikssprit 12 %, 2 delar socker och 3 delar vatten. Häll sedan lagen över de grönsaker du vill lägga in. Det går även bra att byta ut ättiksspriten mot risvinsvinäger eller vitvinsvinäger.

​Hur länge håller picklade grönsaker?

Inläggningarna håller flera månader i kylen/skafferiet. När du öppnat burken, förvara den i kyl och se till att du använder rena verktyg när du fiskar upp godsakerna.

Tips! Missa inte Lisa Lemkes se & gör-film där hon visar steg för steg hur du lägger in grönsaker >>

Fler tips!