Picklade äpplen på Ernsts vis

Picklade äpplen
Foto: Christopher Thaung
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Picklade äpplen på Ernsts vis

9 ingredienser

Äpplen som klyftas och picklas i en kryddig ättikslag. Ett kul och fräscht tillbehör till julskinkan.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 1 rödlök, skivad
  • 0,5 msk färsk ingefära, riven
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl rörsocker
  • 3 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk senapsfrö
  • 2 lagerblad
  • 5 syrliga vinteräpplen

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka upp en lag av samtliga ingredienser utom äpplena.
  2. Skär runt äpplenas kärnhus, men behåll skalet på. Klyfta äpplena.
  3. Sjud äpplena i lagen i ca två minuter och häll upp i en väl rengjord burk med tättslutande lock, kyl ner.