Tom Sjöstedts pressgurka

koket.se
Tom Sjöstedts pressgurka
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Tom Sjöstedts pressgurka

5 ingredienser

30 m

Toms enkla recept på pressgurka. Spela klippet för att se hur gör steg för steg!

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

pressgurka

  • 1 gurka
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 3 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Blanda ättika, socker och vatten tills sockret löst sig.
  2. Slarvskala gurkan så lite av det gröna skalet behålls.
  3. Skiva gurkan tunt med kniv eller på mandolin.
  4. Lägg i serveringsskål eller burk tillsammans med hackad persilja.
  5. Låt stå över natten eller minst 20 minuter.