Picklade grönsaker - se & gör

POPULÄRT
Picklade grönsaker - se & gör
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Picklade grönsaker - se & gör

31

4 steg att laga

7 ingredienser

25 m

Snabbpicklade grönsaker är lätt att fixa själv! Här visar vi hur du gör med fänkål, men tekniken fungerar för de flesta grönsaker. Servera i en sallad för lite extra krisp och syra.

Ingredienser

portioner2 små burkar
  • 2 små burkar
  • 2 fänkål
  • 2,5 dl vatten
  • 1,25 dl risvinsvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 msk salt
  • 1 thaichilifrukt

Gör så här

  1. Koka upp vatten, vinäger, socker och salt.
  2. Halvera fänkålen, skär bort toppen på dem och strimla resten fint.
  3. Lägg tillsammans med strimlad chili i en väl rengjord glasburk och slå på den heta lagen.
  4. Låt svalna och förslut sedan med lock.