Picklade grönsaker - se & gör

POPULÄRT
Picklade grönsaker - se & gör
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Picklade grönsaker - se & gör

7 ingredienser

25 m

Snabbpicklade grönsaker är lätt att fixa själv! Här visar vi hur du gör med fänkål, men tekniken fungerar för de flesta grönsaker. Servera i en sallad för lite extra krisp och syra.

logo
Lisa Lemke 2016

Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
små burkar
  • 2 små burkar
  • 2 fänkål
  • 2,5 dl vatten
  • 1,25 dl risvinsvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 msk salt
  • 1 thaichilifrukt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka upp vatten, vinäger, socker och salt.
  2. Halvera fänkålen, skär bort toppen på dem och strimla resten fint.
  3. Lägg tillsammans med strimlad chili i en väl rengjord glasburk och slå på den heta lagen.
  4. Låt svalna och förslut sedan med lock.