Picklade rotfrukter

Picklade rotfrukter
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Picklade rotfrukter

Av: Peter J Skogström

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

25 min

Hemgjorda pickles är underbart gott till rostbiffen och andra kötträtter.

Ingredienser

portioner
  • 400 g blandade rotfrukter, skalade
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk hel anis
  • 1 msk hel kummin
  • 0,5 msk fänkål, hel
  • 1 bit kanelstång
  • 2 lagerblad
  • 0,5 dl färsk bladpersilja, strimlad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär ner rotfrukterna i tunna skivor på mandolin. Koka upp alla övriga ingredienser utom persiljan och låt stå och dra i 30 minuter. Koka upp igen, sila och lägg i rotfrukterna och låt svalna. Måtta upp i en stor, ren glasburk och förvara svalt.