• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vinägerpicklade grönsaker

Vinägerpicklade grönsaker
Foto: Zeta

Vinägerpicklade grönsaker

15

4 steg att laga

7 ingredienser

20 m + 2 dygn

Picklade eller vinägersyrade grönsaker passar till mycket. Servera det på buffén eller till huvudrätten som en sallad.

Zeta vitvinsvinäger

Zeta Vitvinsvinäger har en syrahalt på hela 7.1% vilket garanterar den goda kvaliteten.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 3 morötter, tunt skivade
  • 250 g pumpa, tunt skivad
  • 5 silverlökar, i klyftor
  • 50 g grönkål, endast bladen
  • 7 dl Zeta vitvinsvinäger (alt. Zeta Rödvinsvinäger)
  • 14 dl strösocker
  • 2,1 l vatten

Gör så här

  1. Blanda vinäger, socker och vatten i en stor kastrull och låt koka upp, kyl därefter ner lagen.
  2. Lägg grönsakerna i varsin glasburk med lock och slå på den avkylda lagen.
  3. Låt stå i kylen i minst två dagar före servering.
  4. Vill du endast göra en burk, dela mängden lag med fyra.