I samarbete med Zeta

Vinägerpicklade grönsaker

20 m + 2 dygn
4 burkar
Vinägerpicklade grönsaker
Foto: Zeta

Picklade eller vinägersyrade grönsaker passar till mycket. Servera det på buffén eller till huvudrätten som en sallad.
För fler goda recept från Zeta, klicka här!

13 december 2016
20 m + 2 dygn
4 burkar

Du behöver

  • 3 morötter, tunt skivade
  • 250 g pumpa, tunt skivad
  • 5 silverlökar, i klyftor
  • 50 g grönkål, endast bladen
  • 7 dl Zeta Vitvinsvinäger alt. Zeta Rödvinsvinäger
  • 14 dl socker
  • 2,1 l vatten

Gör så här

  1. Blanda vinäger, socker och vatten i en stor kastrull och låt koka upp, kyl därefter ner lagen.
  2. Lägg grönsakerna i varsin glasburk med lock och slå på den avkylda lagen.
  3. Låt stå i kylen i minst två dagar före servering.
  4. Vill du endast göra en burk, dela mängden lag med fyra.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta