Picklad rödlök

Picklad rödlök
Foto: Pixabay
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Picklad rödlök

6 ingredienser

Picklad rödlök är väldigt enkelt att göra och piffar verkligen upp många rätter. Testa den i tacos, på burgaren eller i en sallad.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 2 msk ättika 24 %
  • 4 msk strösocker
  • 6 msk vatten
  • 8 svartpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 2 rödlökar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka upp ättika, socker och vatten med pepparkorn och lagerblad. Rör runt så att sockret löses upp.
  2. Skala och skiva rödlöken. Lägg rödlöken i en bunke, slå på lagen, täck med plastfolie och lägg en tyngd på, till exempel en kastrull. Ställ hela anrättningen utomhus i snökylan, eller i kylskåpet i minst 3 timmar.