Picklad rödlök

Picklad rödlök är väldigt enkelt att göra och piffar verkligen upp många rätter. Testa den i tacos, på burgaren eller i en sallad.

14 januari 2017

Du behöver

  • 2 msk ättika, 24 %
  • 4 msk strösocker
  • 6 msk vatten
  • 8 svartpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 2 rödlökar

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker och vatten med pepparkorn och lagerblad. Rör runt så att sockret löses upp.
  2. Skala och skiva rödlöken. Lägg rödlöken i en bunke, slå på lagen, täck med plastfolie och lägg en tyngd på, till exempel en kastrull. Ställ hela anrättningen utomhus i snökylan, eller i kylskåpet i minst 3 timmar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept