Syrade grönsaker med smak av timjan och vitlök

235 röster
10 h
Syrade grönsaker
Foto: Alexander Kvist/TV4

Blomkål, rödlök, fänkål, zucchini, paprika och morötter syras och blir underbart goda.

Visa mer
10 h

Du behöver

  • 1,2 l vatten
  • 1 msk salt
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 rödlökar, skivade
  • 2 fänkål
  • 1 zucchini
  • 2 morötter
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 knippe timjan
  • 1 vitlök
  • 8 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 dl råsocker
  • 2 dl olivolja

Gör så här

  1. Koka upp vattnet tillsammans med salt.
  2. Skala och skär ner alla grönsaker i mindre bitar, utom vitlöken som du bara krossar lätt med kniven.
  3. Tillsätt vinägern och sockret i det kokande vattnet och låt sockret lösa upp sig.
  4. Lägg alla grönsaker i en stor konserveringsburk och häll på vinägervattnet.
  5. Häll på olivoljan så att det täcker. Låt dra i minst 8-10 timmar, gärna ett dygn. Förvaras svalt.
2 juli 2015
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept