• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Brödkrutonger - se & gör

Brödkrutonger - se & gör
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Brödkrutonger - se & gör

12

3 steg att laga

4 ingredienser

Jag gillar brödkrutonger som är lite mindre, som har en annan struktur än bara vanligt skurna bitar och som är starkt gyllene. Här kommer jag visa hur du får till alla de grejerna! /Siri

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4-5 skiva surdegsbröd (eller annat bröd med struktur, det funkar självklart med rostbröd också!)
  • 2 msk matolja
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Riv brödet in mindre munsbitar. Det ska vara lätt att stoppa i munnen
  2. Värm oljan i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt brödet och stek det knaprigt, rör runt hela tiden.
  3. När du nästan är nöjd med färgen, tillsätt smöret och saltet och rör runt. Smöret kommer att ge fin smak samt färg!