Italiensk räkpasta med chili och vitlök

POPULÄRT
Italiensk räkpasta med chili och vitlök
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Italiensk räkpasta med chili och vitlök

63

12 ingredienser

25 min

En härlig räkpasta med smak av chili, vitlök och citron. Snabblagat och vardagslyxigt. 

Ingredienser

portioner4
  • 400 g spaghetti
  • 1 dl olivolja
  • 4 klyftor vitlök
  • 1-2 tsk chiliflakes
  • 12 körsbärstomater
  • 3 msk torrt vitt vin
  • ca 60 g parmesanost, riven
  • 250 g skalade räkor
  • 30 g rucolasallad
  • 0,5 citron, finrivet skal
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka pastan 1 minut kortare än vad som står på förpackningen.
  2. Skala och skiva vitlöken tunt. Fräs vitlök och chili i några sekunder i olivoljan i en stekpanna.
  3. Tillsätt tomaterna och låt steka 2-3 minuter.
  4. Häll på vinet och låt puttra i ytterligare några minuter. Salta och peppra.
  5. Häll av pastan och spara lite av kokvattnet. Lägg i pastan tillsammans med några matskedar av kokvattnet i den heta pannan och rör om med värmen på.
  6. Tillsätt parmesanen och vänd runt tills pastan blivit krämig.
  7. Tillsätt räkor och rucola till pastan och vänd runt försiktigt. Riv över lite citronskal och servera genast!