Hummertacos med ananas och wasabikräm
Hummertacos med ananas och wasabikräm
18 ingredienser
25 m
Lyxiga tacos med hummerkött smaksatt med yuzu, en kräm på avokado och wasabi, koriander, ananas och lime.
Tips! Fritera Gyozablad eller wontonplattor (det säljs på Asiatiska livsmedelbutiker) och använd som tacoskal!
Ingredienser
hummer
- 2 humrar
- 2 dl majonnäs
- 1 dl yuzujuice
- 1 msk yuzuskal
- 2 msk sriracha
- salt
- peppar
wasabikräm
- 2 avokador
- 1 tub wasabi paste
- 1 msk honung
Tacoskal
- gyozablad (eller wontonplattor)
- olja, till fritering
Tillbehör
- 1 ananas
- 1 kruka koriander
- 1 msk olivolja
- 1 cosmopolitansallad
Servering
- 6 limefrukter
- 2 krukor shisokrasse
Gör så här
- Börja med att skära hummerköttet i mindre bitar och smaksätt hummerköttet med majonnäs, yuzuskal och yuzujuice samt sriracha.
- Gör avokadokrämen genom att gröpa ur avokado och mixa med wasabi och honung.
- Gör tacoskalen genom att fritera gyozablad eller wontonplattor.
- Tärna ananas i små tärningar och blanda med lite koriander och olivolja.
- Skär salladen i lagom stora bitar för tacoskalen.
- Fyll tacoskalen och servera med lime vid sidan av och toppa med shizokrasse.