Krämig och mustig chorizopasta

Baron de Ley Krämig och mustig chorizopasta
Foto: Köket.se

Krämig och mustig chorizopasta

12 ingredienser

25 min

Den här krämiga pastan är svårslagen. Enkel att laga, med otroligt mycket smak. Bjud på till en härlig helgmiddag eller som lyxig vardagsmiddag. Servera med ett matchande vin som Baron de Ley Reserva.

Dryckestips!
Baron de Ley Reserva produkt

Dryckestips!

Baron de Ley Reserva har en nyanserad, kryddig smak med en modern frukt och fatkaraktär.

Läs mer

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 400 g tagliatelle
  • 400 g chorizofärs (av bra kvalitet)
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 200 g körsbärstomater
  • 3 dl grädde
  • 1-2 dl pastavatten
  • ev chiliflakes
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 1 kruka färsk persilja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka upp pastavatten med rikligt med salt. Koka sedan pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skala och hacka vitlöken.
  3. Hetta upp en stekpanna och fräs chorizofärsen tills den börjar få en fin yta. Tillsätt vitlöken och låt fräsa med en stund.
  4. Rör ner tomatpurén i pannan och låt rostas tillsammans med färsen någon minut. Häll sedan över grädde och lite av pastavattnet. Låt puttra ihop.
  5. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite chiliflakes.
  6. Rör ner pastan i såsen, lägg upp på tallrikar och toppa med riven parmesan och färsk persilja.

Hittar du ingen chorizofärs går det lika bra att ta ut färsen ur färska chorizokorvar.

TIPS!
Vad är Rioja?
Vad är ett Riojavin Header

Vad är Rioja?

En enkel guide genom druvorna, distrikten och klassificeringarna!

Läs mer

Fler tips!
Baron de Ley Oxfilé med skysås, brynt hasselnötssmör och blomkålspuré

Fler tips!

Här hittar du fler recept och artiklar från Baron de Ley

Läs mer