Snabbmat på italienska

Snabbmat på italienska

Det påstås att vi svenskar lägger ner i genomsnitt 14 minuter per dag på matlagning. Och att vi i vardagen oftast använder mikrovågsugnen och värmer upp något färdigköpt. Att laga god och nyttig mat behöver inte ta en evighet.

Paolo Robertos kokbok Italiensk fastfood är en krigsförklaring mot mikromaten där han samlat 40 härliga italienska recept som knockar den färdiglagade snabbmaten.

Napoli är Paolos andra hemstad. Det är en stad med puls därlivet går undan. I ett högt tempo mäste du också kunna få i dignågot snabbt. Fastfood är ingen amerikansk uppfinning utannapolitansk. Det var vi som uppfann den mest kända av allasnabbrätter, nämligen pizzan, säger Paolo.

Måltiderna i den här boken tillagas på bara 15-30 minuter. Basingredienserna kommer från det italienska köket - tomater, olivolja, grönsaker, vitlök, pasta, oliver, sardeller, ricotta, mozzarella, bladkryddor. Variationerna är många. Du hittar pasta-och risrätter, kött-, fisk- och sopprecept, måltider som innehåller bönor, linser och andra grönsaker samt självklart exempel på olika välsmakande tomatsåser.

Vi bjuder på utvalda recept ur boken. Testa ett redan ikväll!

Italiensk fastfood