Risotto med miso och brynt smör

Knorr Risotto med miso och brynt smör
Foto: Köket

Risotto med miso och brynt smör

13 ingredienser

40 min

En riktig umamibomb! Krämig risotto med miso, vitlök, citron, persilja och brynt smör.

läs mer
Knorr buljonger - uppdaterad igen

Knorr tipsar!

Förenkla din matlagning med en buljongtärning från Knorr. Hitta alla smaker och priser här!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 0,5 dl misopasta
  • 1 l vatten
  • 1 Knorr svampbuljongtärning
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl torrt vitt vin (eller matlagningsvin)
  • 3 msk olivolja
  • 300 g arborioris
  • 1 citron, saften & zesten
  • 100 g parmesanost
  • salt, efter smak
  • 1 kruka färsk persilja

Gör så här

  1. Bryn smöret på medelhög värme i en kastrull. Vispa kontinuerligt så det inte bränns. När det börjar dofta gott och nötigt är smöret klart. Häll av och spara tills sedan. Tillsätt sedan vatten, buljongtärning och misopasta i kastrullen. Koka upp och vispa ihop till en jämn buljong.
  2. Hacka lök och skiva vitlök. Stek i olivolja på medellåg värme i en gryta tills löken är glansig. Tillsätt riset och fortsätt röra i 5 minuter.
  3. Tillsätt vinet och fortsätt röra, sjud tills vinet kokat in i riset.
  4. Tillsätt buljongen i omgångar, rör med jämna mellanrum så att riset inte fastnar eller bränner fast i botten. Fortsätt tills riset är al dente och risotton är krämig.
  5. Pressa i citronsaft. Riv ner parmesan och tillsätt hälften av det brynta smöret. Rör runt och låt risotton vila ca 5 minuter under lock.
  6. Finhacka persilja. Vänd ner hälften av persiljan. Späd eventuellt med buljong till önskad konsistens.
  7. Toppa med brynt smör, hackad persilja och lite citronzest vid servering.
TIPS!
läs mer
Knorr Kyld Spenat och Gräslökssoppa med Pepparrot

Fler smakrika recept från Knorr!

Mustiga grytor, smakrika soppor och härliga one pot-recept!

Läs mer