Vodkarisotto med smörstekta kantareller och burrata

Cirio Vodkarisotto med smörstekta kantareller och burrata ny
Foto: Köket.se

Vodkarisotto med smörstekta kantareller och burrata

18 ingredienser

30 min

Gillar du vodkapasta? Då kommer du att älska den här rätten! Krämig risotto med en het och gräddig tomatsås, smörstekta kantareller och burrata. En enkel och lyxig helgmiddag som imponerar på gästerna.

Cirio - Autentico Italiano
Cirio passata produkt

Cirio - Autentico Italiano

Italiensk tomatspecialist sedan 1856. 100% solmogna tomater som konserveras inom 24 timmar efter skörd.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 350 g Cirio Passerade tomater Passata
  • ca 1 l vatten
  • 3 msk koncentrerad kycklingfond
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 schalottenlökar
  • 25 g smör
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 dl risottoris
  • 0,5 dl vodka
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl Granarolo Quattrocento, finriven
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • 200 g kantareller (eller annan svamp)
  • smör, till stekning
  • 2 Granarolo Burrata
  • olivolja
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Koka upp vatten och fond i en kastrull och låt stå sjudandes vid sidan om.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs schalottenlöken mjuk tillsammans med smör i en stor kastrull. Tillsätt vitlök, chiliflakes och riset och fräs tills det börjar bli glansigt.
  3. Häll på vodka och låt koka ihop. Slå över Cirio Passata och puttra ihop.
  4. Tillsätt fonden i omgångar och låt det koka in i riset under omrörning.
  5. Rensa och stek under tiden kantarellerna i en stekpanna tills de vattnats ur. Tillsätt smör när allt vatten dunstat och fräs tills kantarellerna fått färg. Salt och peppra.
  6. När riset känns mjukt men med en liten kärna, häll på grädde och ytterligare lite fond och koka någon minut till. Risotton ska vara lös och inte grötig. Ta av från värmen och rör ner Quattrocento. Smaka av med salt och peppar.
  7. Toppa risotton med smörstekta kantareller, burrata, färsk persilja, ringlad olivolja och lite extra Quattrocento om du önskar.
TIPS!
Fler tips från Cirio!
Cirio Pizza Margherita - klassiskt recept

Fler tips från Cirio!

Laga en klassisk Lasagna Al Ragù eller varför inte en krämig Gnocchi alla Sorrentina?

Läs mer