Pasta Salsiccia classico

646 röster
20 m
4
Pasta Salsiccia classico
Foto: Martin Löf

Kramig och mild pastasås på tomat, grädde och färsk salsiccia. En av Per Morbergs pastaklassiker!

Tips! Vill du göra egen pasta? Se Pers pastarecept här!

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • olivolja, till stekning
  • 3 klyftor vitlök
  • smör, till stekning
  • 4 färska salsicciakorvar
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 dl vitt vin
  • några kvistar oregano
  • några kvistar timjan
  • 4 port pasta (av favoritsort)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • några kvistar persilja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka valfri pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hetta upp en liten panna med olivolja och pressa i vitlöken. Sautera den en stund utan att låta den ta färg och häll över i en liten skål.
  3. Ställ tillbaka pannan och hetta upp den igen med en klick smör och lite olja. Sprätta upp korvarna och kläm ut fyllningen i kastrullen. Låt fräsa en stund så det får en aningen färg.
  4. Häll tillbaka vitlöken i pannan och häll över grädden och de passerade tomaterna. Tillsätt tomatpurén och vitt vin. Smaka upp med örter och låt stå och puttra en stund.
  5. Häll av pastavattnet och häll pastan direkt ner i såsen och blanda om. Servera med några varv från pepparkvarnen och en grön kvist persilja.
  6. Matsortera dina lökskal och skinnet från korvarna till återvinning och njut av din pastarätt!
2 mars 2017
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...