Lägg upp mjölet i en hög på bänken. Forma en grop mitt i mjölhögen och häll i ägget och äggulan i gropen. Strö över saltet och skvätt över lite av olivoljan. Arbeta in äggen med händerna tills det blir en fast och slät deg i ca 10 minuter. Skvätt över resten av olivoljan under tiden ni arbetar med degen. Slå sedan in degen i plastfilm och ställ i kylen i 1 timme.
Ravioli
Hacka schalottenlök, vitlök och karljohansvamp fint. Fräs alltsammans i lite smör och olivolja utan att det tar färg.
Fräs upp spenaten i lite smör och olja vid sidan av i en liten panna eller kastrull tills den blir mjuk och häll den sedan över svampen och löken. Ställ undan för att svalna en stund.
Hacka spenatblandningen något och lägg tillbaka i en skål. Blanda ner ricottaosten, äggulan och riven parmesanost. Rör om och smaka av med salt och peppar.
Kavla ut pastadegen på ett mjölat bord till en så tunn deg som möjligt, eller använd en pastamaskin. Tryck ut två runda ringar ungefär 5 cm stora. Pensla kanterna med det uppvispade ägget, lägg en liten klick fyllning i mitten på den ena pastaringen och tryck försiktigt dit den andra. Nagga kanterna med en gaffel.
Upprepa tills pasta och fyllning är slut. Mjöla ett smörpapper och lägg knytena åt sidan medan vattnet kokar upp.
Häll i salt i vattnet och koka raviolin i ca 3 minuter.
Bryn en rejäl klick smör i en panna. Ta upp ravioilin med hjälp av en hålslev och låt rinna av något.
Lägg upp pastan på ett fat, häll över det brynta smöret och riv över parmesan. Garnera med en kvist timjan och servering på en gång!