Bruschetta med sardeller och tomat

Bruschetta med sardeller och tomat
Foto: Tv4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Bruschetta med sardeller och tomat

4

9 ingredienser

20 m

Vad sägs om en krispig bruschetta med sardeller och tomat till helgen? Ett riktigt gott och enkelt tilltugg!

Ingredienser

portioner4
  • 200 g körsbärstomater (gärna inlagda gula och röda, men färska går också bra)
  • olivolja (extra virgin)
  • salt
  • svartpeppar
  • basilika
  • 2 skivor surdegsbröd
  • olivolja (till stekning)
  • 1 klyfta vitlök
  • 8 sardeller, inlagda i olja (favorit är delfino cetara)

Gör så här

  1. Blanda tomaterna med en rejäl skvätt olivolja, salt, peppar och basilika.
  2. Stek surdegsbrödet i olivolja på båda sidor tills gyllene. Dela brödskivan på mitten. Gnugga brödet med lite vitlök och strö över lite salt.
  3. Toppa bröden med tomatröran och sardellerna. Ringla gärna över lite extra olivolja.