Bruschetta med sardeller och tomat
Bruschetta med sardeller och tomat
9 ingredienser
20 m
Vad sägs om en krispig bruschetta med sardeller och tomat till helgen? Ett riktigt gott och enkelt tilltugg!
Se Isabella Morrone laga receptet

Ingredienser
- 200 g körsbärstomater (gärna inlagda gula och röda, men färska går också bra)
- olivolja (extra virgin)
- salt
- svartpeppar
- basilika
- 2 skivor surdegsbröd
- olivolja (till stekning)
- 1 klyfta vitlök
- 8 sardeller, inlagda i olja (favorit är delfino cetara)
Gör så här
- Blanda tomaterna med en rejäl skvätt olivolja, salt, peppar och basilika.
- Stek surdegsbrödet i olivolja på båda sidor tills gyllene. Dela brödskivan på mitten. Gnugga brödet med lite vitlök och strö över lite salt.
- Toppa bröden med tomatröran och sardellerna. Ringla gärna över lite extra olivolja.