Caesarpizza med parmesan, sardeller och chili

NYHET
Caesarpizza med parmesan, sardeller och chili
Foto: Roland Persson
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Caesarpizza med parmesan, sardeller och chili

Av: Siri Barje

Från: Snacks

15 ingredienser

Jag är en vän av genvägar. Alltid. Så därför kommer jag absolut inte baka min egen deg till detta recept och jag föreslår att du skippar det också. Den här pizzan är en showstopper ändå, så gör den.

Ingredienser

portioner
  • 1 pinsabröd (à ca 230 g)
  • 2 dl ost, riven
  • 3 gemsallad, rivna i bitar (hjärtsallad)
  • 50 g parmesanost, flagad
  • 1 tsk gochugaru

Caesardressing

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk worcestersås
  • 2-3 sardeller (eller 1 msk sardellkräm)
  • 2 klyftor vitlök
  • 50 g parmesanost
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på maxgrill.
  2. Dressing: Rör ihop majonnäs, senap, vinäger, olivolja och worcestershiresås.
  3. Mosa sardellerna och blanda i dem. Riv vitlöksklyftorna rakt ner i skålen och gör samma sak med hälften av parmesanen. Rör runt och smaka av med salt och peppar. Låt stå.
  4. Lägg pinsan på en plåt med bakplåtspapper och strö över osten. Grilla mitt i ugnen tills osten smält och blivit gyllene. Ta ut och låt svalna.
  5. Smaka av dressingen en gång till, behövs det mer av något?
  6. Lägg salladen i en stor skål. Häll på dressingen och vänd varsamt runt. Toppa pinsan med salladen och skär i 8 bitar. Strö över flagad parmesan och gochugaru.