Alla deltagare i Kockarnas kamp 2017

Äntligen är Kockarnas kamp tillbaka! Missa inte när den svenska kockeliten gör upp om den ärofyllda pokalen, med start 18 september. Det blir som alltid svettiga dueller, spännande tävlingar och riktigt bra mat! Här är årets deltagare.

Tareq Taylor

Tareq är en välbekant och glad kock från TV-rutan och har jobbat med program som Trädgårdstider, Go'kväll, Tusen år till julafton och Tareq Taylor's Nordic Cookery. En mysfarbror som lovar lite jädrar anamma för att vinna kockarnas kamp!

Här hittar du goda recept av Tareq!

Linn Söderström

Linn är ett riktigt framtidslöfte i kockbranschen. Efter en karriär på Operakällaren, Grand Hotel och F12 i bagaget driver hon numera ”TakeOver”, en gästspelsturné där kvinnliga kockar tillfälligt tar över köket på Sveriges bästa restauranger.

Jonas Svensson

Jonas är ett tävlingsinriktat underbarn som gått i skola hos både Melker Andersson och Danyel Couet. Senaste åren har han bidragit med framgångarna till Miss Voon i Stockholm och i år öppnade han nya Miss Voon i Uppsala. Med första kockjobbet i Skåne vill han nu knyta ihop säcken och vinna Kockarnas kamp!

Laga gardens rolls som Jonas, här hittar du receptet!

Marie Skogström

Maire är en tuff tävlingsveteran med många restauranger i Malmö och London på sin meritlista. Sedan 1999 driver hon restaurangen Mat & Vin Slottsparken i Malmö tillsammans med sin man Peter Skogström som vann Kockarnas kamp 2015.

Viktor Westerlind

Vinnarskalle som både kammat hem Årets kock och ett OS-guld med kocklandslaget. Viktor har senaste åren jobbat på lyxkrogen Frantzén som nyligen slagit upp dörrarna för en ny restaurang i centrala Stockholm.

Här hittar du några av Viktors lyxiga recept!

Richard Waje

Västkustprofil som har en gedigen erfarenhet från Sverige, London och Australien i bagaget. De senaste fjorton åren har han drivit Lasse Majas krog i Marstrand och är dessutom ny delägare i Brasserie Lipp i Göteborg.

Erik Videgård

Erik Videgård är ett välkänt namn och han inledde sin karriär på nattklubben Alexandra 1977 och var senare med och introducerade det asiatiska köket i Sverige. Han har sedan dess drivit en lång rad välkända krogar såsom East och Fjäderholmarnas krog. Förra året startade han restaurangkedjan Rebel Kitchen som serverar trendiga poké bowls.

Lyxa till det med Eriks asiatiska QP-ostron!

Carl Ishizaki

Sushikung som utmanar Erik! Carl fick sitt stora erkännande förra året när han belönades med en stjärna i Guide Michelin för sin lilla restaurang Sushi Sho i Vasastan. Sedan dess vallfärdar folk från hela landet för att få uppleva hans sushi i sann Tokyoanda.

Tidigare recept från Kockarnas kamp