• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Garden rolls

Garden rolls
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Garden rolls

5 steg att laga

15 ingredienser

15 m

Härliga rullar fyllda med krispiga grönsaker och örter. Perfekt buffémat till alla årets högtider. De går riktigt snabbt att göra och receptet är väldigt enkelt.

Ingredienser

portioner8 portioner
  • 15 cm rättika
  • 2 morötter
  • 1 cosmopolitan salladshuvud
  • 4 ark rispapper
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe gräslök
  • 2 msk vita sesamfrön
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 1 tsk chilipulver

Dippsås

  • 6 msk fisksås
  • 6 limefrukter, saften
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk koriander, hackad
  • 1 msk mynta, hackad
  • 1 tsk chilifrukt, tärnad

Gör så här

  1. Strimla grönsakerna fint men låt örterna vara hela till rullarna.
  2. Doppa rispapper i varmt vatten. Fyll med grönsakerna, örterna och rulla ihop.
  3. Rulla sedan i rostade sesamfrö blandat med lite chilipulver.
  4. Skär rullarna i bitar.
  5. Blanda alla ingredienser till dippsåsen, sen är det klart att servera!