Garden rolls

Garden rolls
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Garden rolls

3

5 steg att laga

15 ingredienser

15 m

Härliga rullar fyllda med krispiga grönsaker och örter. Perfekt buffémat till alla årets högtider. De går riktigt snabbt att göra och receptet är väldigt enkelt.

Ingredienser

portioner8 stycken
  • 15 cm rättika
  • 2 morötter
  • 1 cosmopolitan salladshuvud
  • 4 ark rispapper
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe gräslök
  • 2 msk vita sesamfrön
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 1 tsk chilipulver

Dippsås

  • 6 msk fisksås
  • 6 limefrukter, saften
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk koriander, hackad
  • 1 msk mynta, hackad
  • 1 tsk chilifrukt, tärnad

Gör så här

  1. Strimla grönsakerna fint men låt örterna vara hela till rullarna.
  2. Doppa rispapper i varmt vatten. Fyll med grönsakerna, örterna och rulla ihop.
  3. Rulla sedan i rostade sesamfrö blandat med lite chilipulver.
  4. Skär rullarna i bitar.
  5. Blanda alla ingredienser till dippsåsen, sen är det klart att servera!
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer