5 grymma varianter på kladdkaka

En kladdkaka går ju alltid hem när det vankas fika, men vilken variant får dig att hoppa högst? Kolla in vår kladdkakeguide!

1. Klassisk kladdkaka med kakao

Markus Aujalays kladdkaka är ett av våra mest populära recept och vi fattar varför! Inga konstigheter, bara bra kakao och perfekt kladdighet. Smidigt att baka på ingredienser som oftast finns hemma vid akut sötsug!

2. Kladdkaka med mörk choklad

När någon har lagt sin själ i att testa fram det allra bästa receptet på kladdkaka så måste det ju bara bli bra, eller hur? Louise Johansson (vinnare av första säsongen av Sveriges mästerkock!) står bakom det här mästarreceptet på kladdkaka med mörk choklad.

3. Roy Fares fudgekladdkaka de luxe

Ok, här smäller vi av lite... Roy Fares kladdkaka har alltså ett täcke av maffig mörk chokladtryffel ovanpå själva kakan. Choklad på choklad kommer göra dig glad!

Unna dig en kvalitetschoklad från Valhrona

4. Kladdkaka med ny twist

Vaaa?! Kladdkaka med svarta bönor? Jo, Alexandra Larsson, vinnare av Hela Sverige bakar har tagit fram ett recept där svarta bönor är den hemliga ingrediensen. Så konstigt och kul att vi måste testa!  Helt laktosfri är den också.

5. Kladdkakecupcakes med rödbetsfrosting och mandelknäck

Superfina kladdkakecupcakes som är sötade med agavesirap och kokossocker och helt glutenfria! Så söta men ändå sparsamt sötade. Vår bloggare Emelie Holm står bakom receptet på dessa godingar.