Chocolate chip cookie cake med inbakad kladdkaka

POPULÄRT
Chocolate chip cookie cake med inbakad kladdkaka
Foto: Camilla hamid
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Chocolate chip cookie cake med inbakad kladdkaka

Av: Camilla Hamid

Från: My Kitchen Stories

17 ingredienser

1 h + tid i kylen

"Det bästa med att grädda kladdkakor inuti pajskal eller cookie cake är att det inte blir några torra kanter överhuvudtaget! Den blir bara sådär perfekt genomkladdig. Sådär farligt “Hej, jag kommer äta upp hela kakan själv”-gott." /Camilla Hamid

Ingredienser

portioner8 - 10 bitar

Chocolate chip cookie cake

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,75 dl brunt farinsocker
  • 1 ägg, rumstempererat
  • 4,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 200 g mörk choklad, grovhackad (eller mörka chokladknappar)

Kladdkaka

  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 krm salt

Gör så här

Chocolate chip cookie cake

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
  4. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  5. Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen (spara en del till garnering) och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Ställ degen i kylskåpet i under tiden som du förbereder kladdkakesmeten.

Kladdkaka

  1. Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna till bunken och blanda ihop till en jämn smet bara precis tills allt har gått ihop.
  3. Tryck ut hälften av kakdegen i formen, även upp en bit på kanten så att du får som ett pajskal.
  4. Häll upp kladdkakesmeten i degen och se till att det blir ett jämnt lager.
  5. Täck kladdkakan med resten av kakdegen och garnera med resten av chokladen.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Låt stå i kylskåpet för att svalna helt och hållet innan servering. Minst 4 timmar men helst över natten.
  8. Servera med en kula vaniljglass!