Chocolate chip cookie cake med inbakad kladdkaka

2 röster
1 h + tid i kylen
8-10 bitar
Chocolate chip cookie cake med inbakad kladdkaka
Foto: Camilla hamid

"Det bästa med att grädda kladdkakor inuti pajskal eller cookie cake är att det inte blir några torra kanter överhuvudtaget! Den blir bara sådär perfekt genomkladdig. Sådär farligt “Hej, jag kommer äta upp hela kakan själv”-gott." /Camilla Hamid

Se fler goda recept från Camilla på My Kitchen Stories

Visa mer
1 h + tid i kylen
8-10 bitar

Du behöver

Chocolate chip cookie cake

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,75 dl brunt farinsocker
  • 1 ägg, rumstempererat
  • 4,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk maizena
  • 200 g mörk choklad, grovhackad (eller mörka chokladknappar)

Kladdkaka

  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 krm salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Chocolate chip cookie cake
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
  4. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  5. Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen (spara en del till garnering) och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Ställ degen i kylskåpet i under tiden som du förbereder kladdkakesmeten.
  7. Kladdkaka
    Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
  8. Tillsätt resten av ingredienserna till bunken och blanda ihop till en jämn smet bara precis tills allt har gått ihop.
  9. Tryck ut hälften av kakdegen i formen, även upp en bit på kanten så att du får som ett pajskal.
  10. Häll upp kladdkakesmeten i degen och se till att det blir ett jämnt lager.
  11. Täck kladdkakan med resten av kakdegen och garnera med resten av chokladen.
  12. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  13. Låt stå i kylskåpet för att svalna helt och hållet innan servering. Minst 4 timmar men helst över natten.
  14. Servera med en kula vaniljglass!
Tips!
Kladdkaka med centerfluff

Fler smarriga recept

Se alla härliga recept av Camilla på My Kitchen Stories

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...