Kladdkaka i långpanna med kolaswirl

NYHET
Kladdkaka i långpanna med kolaswirl
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Kladdkaka i långpanna med kolaswirl

8 ingredienser

En ljuvligt god och chokladig kladdkaka med krämig dulce de leche och en nypa flingsalt på toppen. Sötma och sälta i perfekt balans som räcker till många.

Ingredienser

portioner
  • 300 g smör
  • 4,5 dl strösocker
  • 2,5 dl kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 4 ägg
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 burk dulce de leche
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med måtten 30x40 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull.
  3. Tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget. Lättast blir det om man blandar med en ballongvisp.
  4. Ha till sist ner vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten av kakan är vobblig.
  6. Låt stelna i kylskåpet i minst 4 timmar innan du skär upp den och serverar eller förvarar i kylskåpet. Garnera med flingsalt vid servering.