Pumpakladdkaka

Pumpakladdkaka
Foto: Camilla Hamid
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Pumpakladdkaka

8 ingredienser

40 min

Saftig och vackert gul i färgen blir den här smarriga kladdkakan med pumpapuré. Servera med en klick grädde och njut.

Recept på pumpapuré hittar du här.

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 2 dl pumpapuré
  • 150 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,75 dl farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 krm salt
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och pumpapurén, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i en form som du fodrat med bakplåtspapper.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
  6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du serverar.