• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kladdkaka med dulce de leche

Kladdkaka med dulce de leche
Fredrik Nylén porträtt
Fredrik Nylén porträtt

Kladdkaka med dulce de leche

6 steg att laga

9 ingredienser

45 min + tid att svalna

Det här är en riktig dröm för dig som älskar dulce de leche! Kola och choklad i kubik!

Receptet kommer ur boken Baka med choklad av Fredrik Nylén, Semic

Baka med choklad omslag

Ingredienser

8 portioner
  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 burk karamelliserad mjölk, dulce de leche (ca 200 g)

Dulce de leche-grädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 burk karamelliserad mjölk, dulce de leche (ca 200 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och pudra en form på ca 20 cm i diameter med kakao.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda i socker, kakao och salt.
  3. Rör ner ett ägg i taget. Avsluta med att röra ner mjölet och blanda ihop till en slät smet.
  4. Fördela hälften av smeten jämnt i formen. Ringla över karamelliserad mjölk (dulce de leche) och täck med resten av smeten. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Skaka försiktigt på kakan, den ska dallra lite lätt i mitten. Ta sedan ut och låt kallna helt i kylskåp.
  6. Vispa grädden fluffig, rör i resten av den karamelliserade mjölken (dulce de leche) och servera med kakan.
Tips!
Baka med choklad omslag

Receptet är ur boken

Baka med choklad av Fredrik Nylén