Kladdkaka med dulce de leche

0 röster
45 min + tid att svalna
8
Kladdkaka med dulce de leche

Receptet kommer ur boken Baka med choklad av Fredrik Nylén, Semic

Baka med choklad omslag

Det här är en riktig dröm för dig som älskar dulce de leche! Kola och choklad i kubik!

45 min + tid att svalna
8
8 portioner

Du behöver

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 burk karamelliserad mjölk, dulce de leche (ca 200 g)

Dulce de leche-grädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 burk karamelliserad mjölk, dulce de leche (ca 200 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och pudra en form på ca 20 cm i diameter med kakao.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda i socker, kakao och salt.
  3. Rör ner ett ägg i taget. Avsluta med att röra ner mjölet och blanda ihop till en slät smet.
  4. Fördela hälften av smeten jämnt i formen. Ringla över karamelliserad mjölk (dulce de leche) och täck med resten av smeten. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Skaka försiktigt på kakan, den ska dallra lite lätt i mitten. Ta sedan ut och låt kallna helt i kylskåp.
  6. Vispa grädden fluffig, rör i resten av den karamelliserade mjölken (dulce de leche) och servera med kakan.
Tips!
Baka med choklad omslag

Receptet är ur boken

Baka med choklad av Fredrik Nylén

2 juni 2020