Fudgekladdkaka de luxe
Fudgekladdkaka de luxe
16 ingredienser
40 m
Lyxig, maffig, chokladig och alldeles underbar! Här är Roys fudgekladdkaka de luxe med tryffel!
Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser
Fudgekladdkaka
- 150 g smör
- 100 g mörk choklad 70 %
- 110 g ägg, rumsvarma (ca 2 st)
- 140 g strösocker [ca 1,5 dl]
- 75 g farinsocker [ca 1 dl]
- 3 g salt
- 20 g kakao [ca 0,5 dl]
- 60 g vetemjöl [ca 1 dl]
tryffel
- 120 g rörsocker [1,5 dl]
- 60 g honung [0,5 dl]
- 150 g grädde [1,5 dl]
- 40 g äggula [2 st]
- 150 g mörk choklad 70 %
- 100 g smör
Topping
- 400 g grädde [4 dl]
- kakao
Gör så här
Fudgekladdkaka
- Sätt ugnen på 180 grader. Smöra en rund springform som är 22-24 cm i diameter med smör och lägg
- bakplåtspapper i botten och på sidorna av formen.
- Smält smöret i en kastrull och lägg i den hackade chokladen. Blanda runt så att chokladen smälter och ställ kastrullen åt sidan.
- Vispa lite lätt ägg med strösocker och farinsocker, blanda i chokladen och smöret och sist vänder du i dom torra ingredienserna, blanda med en slickepott till en slät och fin smet.
- Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 180 grader i cirka 21-24 minuter, tiden kan variera beroende hur kladdig du vill ha den. Ta ut och låt svalna helt.
Tryffel
- Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp råsocker, honung och grädde, häll vätskan över äggulorna under vispning och sedan tillbaka i kastrullen, sjud tills det tjocknar, vid 83 grader.
- Häll över chokladen, tillsätt smör och mixa slät med mixerstav. Häll tryffeln på kakan och låt stå i kylen till den satt sig.
- När kakan svalnat, toppa kakan med spritsad vispad grädde och pudra över lite kakao.