Fudgekladdkaka de luxe

40 m
10 - 12 bitar
Spela video Fudgekladdkaka de luxe
Foto: TV4

Lyxig, maffig, chokladig och alldeles underbar! Här är Roys fudgekladdkaka de luxe med tryffel!

29 oktober 2016
40 m
10 - 12 bitar

Du behöver

Fudgekladdkaka

  • 150 g smör
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 110 g ägg, rumstempererade (ca 2 st)
  • 140 g strösocker (ca 1,5 dl)
  • 75 g farinsocker (ca 1 dl)
  • 3 g salt
  • 20 g kakao (ca 0,5 dl)
  • 60 g vetemjöl (ca 1 dl)

Tryffel

  • 120 g råsocker (1,5 dl)
  • 60 g honung (0,5 dl)
  • 150 g grädde (1,5 dl)
  • 40 g äggula (2 st)
  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 100 g smör

Topping

  • 400 g grädde (4 dl)
  • kakao

Gör så här

  1. Fudgekladdkaka
    Sätt ugnen på 180 grader. Smöra en rund springform som är 22-24 cm i diameter med smör och lägg bakplåtspapper i botten och på sidorna av formen.
  2. Smält smöret i en kastrull och lägg i den hackade chokladen. Blanda runt så att chokladen smälter och ställ kastrullen åt sidan.
  3. Vispa lite lätt ägg med strösocker och farinsocker, blanda i chokladen och smöret och sist vänder du i dom torra ingredienserna, blanda med en slickepott till en slät och fin smet.
  4. Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 180 grader i cirka 21-24 minuter, tiden kan variera beroende hur kladdig du vill ha den. Ta ut och låt svalna helt.
  5. Tryffel
    Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp råsocker, honung och grädde, häll vätskan över äggulorna under vispning och sedan tillbaka i kastrullen, sjud tills det tjocknar, vid 83 grader.
  6. Häll över chokladen, tillsätt smör och mixa slät med mixerstav. Häll tryffeln på kakan och låt stå i kylen till den satt sig.
  7. När kakan svalnat, toppa kakan med spritsad vispad grädde och pudra över lite kakao.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Elvispar från kända varumärken

Elvispar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept