Kladdkaka med baileysganache

Kladdkaka med baileysganache
Foto: TV4

Maffig kladdkaka med en lent täcke av chokladganache smaksatt med baileys. Succé på det vuxna fikabordet!

21 november 2017

Du behöver

Chokladkaka

  • 150 g mörk choklad 70 %, hackad
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Baileysganache

  • 1 dl baileys
  • 80 ml grädde
  • 150 g mörk choklad

Gör så här

  1. Chokladkaka
    Smält smör i en kastrull och häll över hackad choklad.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt, vänd sedan ner mjöl, salt, bakpulver och vanilj.
  3. Tillsätt chokladblandningen och häll ner i en smord springform med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 15 minuter.
  4. Låt svalna och ställ in i kyl i ca 1 timme.
  5. Ganache
    Hacka chokladen och lägg i en bunke.
  6. Koka upp grädde och baileys och häll den varma blandningen över chokladen. Rör ihop tills chokladen har smält. Plasta ytan och låt svalna.
  7. Bre sedan över hela kakan och låt ganachen sätta sig innan du skär upp och serverar.
Kommentera receptet
Kökets kurser

Fler goda recept