Kladdkaka med baileysganache
Kladdkaka med baileysganache
11 ingredienser
Maffig kladdkaka med en lent täcke av chokladganache smaksatt med baileys. Succé på det vuxna fikabordet!
Ingredienser
Chokladkaka
- 150 g mörk choklad 70 %, hackad
- 150 g smör
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
Baileysganache
- 1 dl Baileys
- 80 ml grädde
- 150 g mörk choklad
Gör så här
Chokladkaka
- Smält smör i en kastrull och häll över hackad choklad.
- Vispa ägg och socker fluffigt, vänd sedan ner mjöl, salt, bakpulver och vanilj.
- Tillsätt chokladblandningen och häll ner i en smord springform med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 15 minuter.
- Låt svalna och ställ in i kyl i ca 1 timme.
Ganache
- Hacka chokladen och lägg i en bunke.
- Koka upp grädde och baileys och häll den varma blandningen över chokladen. Rör ihop tills chokladen har smält. Plasta ytan och låt svalna.
- Bre sedan över hela kakan och låt ganachen sätta sig innan du skär upp och serverar.