Saltlakritskladdkaka med hallon

Lakritskladdkaka
Foto: Lennart Weibull
Lina Wallentinson NY
Lina Wallentinson NY

Saltlakritskladdkaka med hallon

4

9 ingredienser

40 min

Älskar du lakrits? Och kladdkaka? Då är detta bakverket perfekt för dig! En kladdig, söt och syrlig kladdkaka med smak av saltlakrits. Vad mer kan man begära? Receptet kommer från Lina Wallentinssons bok "Baka med grönsaker".

Ingredienser

portioner bitar
  • 1 förp färdigkokta svarta bönor [380 g, avrunnen vikt ca 230 g]
  • 3 ägg
  • 1,25 dl kakao
  • 2 krm salt
  • 2 tsk lakritspulver
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smör, smält
  • 1 dl frysta hallon
  • 1 krm flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.

  3. Mixa bönorna helt slätt i en matberedare med ett av äggen.
  4. Tillsätt resten av äggen, kakao, salt, lakritspulver, socker och smör, mixa igen till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd ugnsform (cirka 15 centimeter i diameter eller 15 x 20 centimeter). Fördela hallonen över, tryck ner dem lite lätt i smeten. Strö eventuellt över flingsalt.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna.
TIPS!
Baka med grönsaker

Nyhet!

Receptet kommer från Linas bok "Baka med grönsaker", här hittar du fler recept från boken!