Kladdkaka med dulche de leche pannacotta

6 röster
40 m + tid i kyl
6-8 bitar
Kladdkaka med dulche de leche pannacotta
Foto: Camilla Hamid

"Min kladdkaka toppad med dulche de leche pannacotta år som en lyxig bakelse! Dekorera med ännu mer dulche de leche och physalis så är bakelseupplevelsen komplett. Visst matchar physalisen vackert med kladdkakan?" /Camilla Hamid

Se fler goda recept från Camilla på My Kitchen Stories

Visa mer
40 m + tid i kyl
6-8 bitar

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl vispgrädde 40 %
  • 0,5 burk dulche de leche [à 397 g spara resten till dekoration]
  • 1 tsk agar agar pulver
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft).
  2. Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
  3. Tillsätt strösocker, farinsocker, vaniljpulver, ägg, vetemjöl, kakao och salt. Blanda ihop bara precis till det gått ihop till en jämn smet.
  4. Täck botten av formen med bakplåtspapper. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter.
  5. Ställ kladdkakan i kylskåpet medan du förbereder pannacotta-toppingen.
  6. Lägg vispgrädde, dulche de leche och agar agar pulver i en kastrull. Blanda ihop och koka upp under omrörning i ca 3-4 minuter. Häll pannacottan över kladdkakan i formen och ställ tillbaka i kylskåpet så att pannacottan får stelna.
  7. Pannacotta-toppingen stelnar redan efter 1-2 timmar men kladdkakor smakar som allra bäst när de fått stå över natten.
Tips!
Kladdkaka med centerfluff

Fler smarriga recept

Se alla härliga recept av Camilla på My Kitchen Stories

Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...