Kärleksmumskladdkaka

NYHET
Kärleksmumskladdkaka
Foto: Tv4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Kärleksmumskladdkaka

6

12 ingredienser

30 m + tid i kyl

Kladdig kaddkaka toppad med krämig kärleksmumsglasyr kan bara bli drömgott! Det här är en kaka du lätt kommer falla för och vilja baka om och om igen.

Ingredienser

portioner bitar
  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl

Kärleksmumsglasyr

  • 50 g smör
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl florsocker
  • 1,5-2 msk kaffe, starkt
  • ca 2 msk riven kokos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform som är 20 cm i diameter. Smörj kanterna med smör och ”mjöla” med kakao.
  2. Smält smöret i en rymlig kastrull.
  3. Blanda ner socker, kakao och salt. Rör sedan ner ett ägg i taget.
  4. Avsluta med att röra ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
  5. Fördela smeten i formen.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18–20 minuter. Kladdkakan ska dallra rätt rejält i mitten.
  7. Ta sedan ut kakan och låt kallna helt i kylskåp.
  8. Kärleksmumsglasyr
    Smält smöret till glasyren i en kastrull. Blanda i kakao, vaniljsocker och florsocker. Späd med kaffe tills du har en slät glasyr.
  9. Häll glasyren på den kalla kladdkakan och strö över kokos.
  10. Låt kakan stelna i kylen ytterligare en timme, sen är det bara att njuta!